2010. október 21., csütörtök

Budapesti Operettszínház - Raktárszínház -Tavaszébredés

Vásárolj Terep.Bérlet.4.0-t és látogass el a Budapesti Operettszínház Raktárszínházába a Tavszébredés c. produkcióra 2010 november 27 vagy 28-án.

A változás a kulcsszava Frank Wedekind drámájának, akárhányszor elővesszük, dolgozunk vele, minden alkalommal új megfejtést tartogat számunkra. S persze, ilyen a prózai mű alapján a Duncan Sheik énekes-zeneszerző és Steven Sater szövegíró által írt, egyszerre élénk és provokatív musical is, mely új helyszínen, új szereplőkkel, új rendezésben tekinthető meg Budapesten, az Operett Raktárszínházában.




A Tavaszébredés a fiatalok felnőtté válásának problémáiról szól: az első szerelem, az elfojtott érzelmek, a látszatmorál, a prüdéria, a serdülők ébredő szexualitása és a maradandó sebek kérdéskörét boncolgatja. Sheik és Sater dalai nagyszerűen világítanak rá a kamaszkori problémákra, az illékony ifjúságra, a heves fiatalkori szerelmekre, s a lázongó, megalkuvást nem tűrő kapcsolatra a felnőttek világával.
Melchior, Moritz, Wendla és a többiek története Somogyi Szilárd rendezésében igazi mai sztori: fiatalokról szól, fiatalokkal, fiataloknak. Az előadás számukra próbálja meg lefordítani a Wedekind által felvetett kérdéseket. Maguk a szereplők, a Pesti Broadway Stúdió növendékei is sokat megtudtak magukról a próbafolyamat során, a mű hatott rájuk, s az alkotók reményei szerint a Tavaszébredés megtekintése alatt és után a nézők is elgondolkodnak majd sok mindenen.



Ezt segítendő, az előadás után a szereplők és a közönség interaktív beszélgetés során együtt dolgozzák fel a látottakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése